PLANKTOON

 

Supertoon, međunarodni festival animacije, ponovno organizira Planktoon, četverodnevnu radionicu animiranog filma za djecu!

Tri polaznika radionice Planktoon također će biti članovi dječjeg žirija. Odlučivat će o pobjedniku u kategoriji animiranih filmova za djecu “Planktoon”, koji će se kao dio natjecateljskog programa festivala prikazivati svake večeri od 22. 7. do 26. 7. u kinu na otvorenom na skalama Gorica.

Radionica je namijenjena djeci starijoj od 7 godina, koja će kroz nju imati prilike upoznati se sa medijem animiranog filma, naučiti osnovne principe animacije, isprobati tehniku stop animacije pomoću jednostavnog pomicanja predmeta, te istovremeno razvijati svoje kreativne ideje. Cilj nam je djecu uvesti u svijet animacije, te ih osvijestiti o zahtjevnosti – ili nezahtjevnosti stvaranja jednog animiranog filma, a sve to kroz igru i zabavu. Polaznici će razvijati vlastite kratke animirane filmove uz grupne i individualne konzultacije od strane voditeljica, te će se naučiti osnovnim tehnikama pokretanja i oživljavanja likova, kao i baratanjem kamerom.

Radionica će trajati 4 dana po 2 sata dnevno, od utorka 23. 7. do petka 27. 7. od 9.00 do 11.00 sati, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Pohađanje radionice se ne plaća. Male animatore za pohađanje možete prijaviti na: radionica@supertoonfestival.com.

Inicijalni sastanak polaznika s voditeljicama radionice je u ponedjeljak 22. 7. u 20.30 na Skalama Gorica (prije projekcije prvog bloka filmova za djecu) i dolazak je obavezan.

Voditeljice radionice su Dora Radušić i Sunčana Brkulj, animatorice i studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Animirani film i novi mediji.

Dorotea Radušić rođena je 1995. u Zagrebu. Nakon završene gimnazije i glazbene škole upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, odsjek za Animirani film i nove medije. Vodi brojne radionice stop animacije za djecu (u sklopu festivala Tobogan u Rijeci, Animafesta, u sklopu programa Frooom te radionice Centra za kulturu Trešnjevka). Voli ljeto, more, sladoled i festivale.

Sunčana Brkulj rođena je 1997. u Zadru. 2016. upisala je Akademiju likovnih umjetnosti na Sveučilištu u Zagrebu, gdje i dalje pohađa smjer Animirani film i novi mediji. Sunčana je radila na nekolicini animiranih projekata kao glavni animator ili asistent animatoru. Autorica je debitantskog kratkog animiranog filma „Osjetljivi Princ”. Osim animacijom Sunčana se bavi stripom i autorskim ilustracijama u kolažu.

 

 

  /  

sxshentai.com